fb insta youtube home
 nytaarsbanner

 

Har du brug for at trække vejret en stund og nyde det sommerlige forårsvejr, hvorfor så ikke gøre det med dejlig musik i ørerne? Alt hvad du skal gøre er at stille dig ved domkirken fredag ved middagstid, så sørger Forsvarets Musikalske Ambassadører nemlig for musikken. Frem til den 1. oktober giver SMUK nemlig også en mini-koncert foran Haderslev Domkirke.

Mini-koncerten finder sted i forbindelse med den traditionsrige fredagsparade.

- Fredagsparaden er for os en rigtig vigtig tradition. For os er det en fin lejlighed til at sprede lidt glæde i Haderslevs gader og give både indbyggere og turister en lille ekstra oplevelse, siger orkesterchef Rasmus Frandsen.

- Samtidig giver fredagsparaden os mulighed for at vise det tætte bånd, der er mellem Forsvaret og Haderslev. Endelig holder vi en tradition i live, hvor faldne soldater bliver mindet. Det er vigtigt for os, tilføjer han.

Til fredagsparaden marcherer SMUK fra Haderslev Kaserne gennem porten ved Gammelting klokken 11.47. Herfra går ruten via Gåskærgade, Stormklokken og gågaden til domkirken. I domkirken vender stabstambouren et blad i garnisonens mindebog over faldne soldater.

Er man i Haderslev på en fredag, er der derfor al mulig grund til at lægge turen forbi domkirken og få en ekstra oplevelse med på vejen.

- Men man skal huske lige at tjekke vores kalender på vores hjemmeside, for der kan være fredage, hvor vi har opgaver andetsteds, siger orkesterchefen.