fb insta youtube home

SMUK, som orkesteret kaldes i daglig tale, serverer stemningsfyldt kirkemusik, der passer perfekt til kirkerummet. Dertil kommer, at SMUK er et af Forsvarets tre topprofessionelle musikkorps, og som tidligere garnisonskirke har Sct. Hans Kirke ligeledes bånd til Forsvaret.

- Kirken hed i tidernes morgen Sankt Mikaels Kirke – efter soldaternes skytsengel, ærkeenglen Mikael. Og der er stadig få gamle i menigheden, som har siddet i menighedsrådet i den tid, hvor garnisonen havde fast sæde i rådet, fortæller sognepræst Peter Jakobsen, der selv er tidligere garnisonspræst ved Sct. Michaelis Kirke i Fredericia.

- SMUKs besøg er derfor med til at børste støvet af en del af Sct. Hans Kirkes særlige historie, tilføjer han.

Odense barsler med et veteranhjem, som ventes færdigt i 2018. I den sammenhæng ser Peter Jacobsen en anledning til også at genoptage den tidligere garnisonskirkes forbindelse til dem, der gør eller har gjort tjeneste ved Forsvaret – ikke mindst dem, som har noget ekstra i bagagen at tale med en præst om.

Store forventninger

Sognepræsten har store forventninger til koncerten med Forsvarets Musikalske Ambassadører.

- Jeg glæder mig vildt til at høre Slesvigske Musikkorps i vores skønne kirke, siger han og tilføjer:

- Igennem mine 14 år i Fredericia har jeg nydt musikkorpset ved utallige lejligheder. Ikke mindst den årlige fødselsdagskoncert med Telegrafregimentet, men også til julegudstjeneste i garnisonskirken og som paradeorkester under march igennem byen.

- Jeg har selv fået flyttet min horisont betragteligt efter mine møder med SMUK. De er topprofessionelle, drøn-musikalske og serverer desuden ofte musikken med et herligt glimt i øjet.

Det bliver den anerkendte, amerikanske dirigent Michelle Rakers, som skal lede SMUK til kirkekoncerten. Hun er til dagligt dirigent i ”His President’s Own”, den amerikanske præsidents eget orkester. SMUK har arbejdet sammen med hende ved flere lejligheder, og i maj bliver det altså til endnu et gensyn.

Der er gratis adgang til koncerten, som varer cirka en time og 15 minutter.