fb insta youtube home

Trænger man til en helt fantastisk og endda gratis musikoplevelse, så er det værd at kigge forbi Rosenborg Slot torsdag den 14. september.  Her gæster SMUK riddersalen og serverer musik, publikum ikke glemmer foreløbigt.

SMUKs orkesterchef Rasmus Frandsen forventer i hvert fald en koncert langt ud over det sædvanlige.

- Det gør jeg simpelthen, fordi de rammer, riddersalen på Rosenborg Slot tilbyder, ganske enkelt er fantastiske. Programmet er desuden forrygende, og så er Susanne Elmark en sublim solist, siger Rasmus Frandsen. 

Det er således sopranen Susanne Elmark, som er solist til koncerten. Hendes stemme har tryllebundet publikum overalt i verden, og i år vandt hun P2-prisen for ”Årets Koncertøjeblik” for hendes rolle som Marie i operaen 'Die Soldaten'.

- Det er bare altid enestående, når Susanne Elmark er med. Hun er en utrolig dygtig sangerinde, og så har hun efterhånden optrådt med SMUK en del gange og er en kær ven af orkesteret, fortsætter orkesterchefen.

Sopranen er ikke det eneste gode selskab Forsvarets Musikalske Ambassadører er i til koncerten, fortæller orkesterchefen. Det er således amerikanske Michelle Rakers, der skal lede koncerten. SMUK samarbejdede første gang med Michelle Rakers i foråret 2014 og har siden haft fornøjelsen af hendes kyndige instruktion flere gange, blandt andet i for forbindelse med en koncertturné til Washington i 2015. Michelle Rakers er til dagligt dirigent i US Marine Band, der er det mest kendte af de amerikanske militære musikkorps.

David M.A.P. Palmquist har skrevet et værk, der bliver uropført til koncerten.

Til koncerten vil publikum kunne opleve et dugfrisk stykke musik. SMUK skulle have optrådt for Kongehuset på Château de Cayx sidste år. Desværre blev koncerten som bekendt aflyst af sikkerhedshensyn. Til koncerten på det franske slot havde komponisten David M.A.P. Palmquist sat musik til nogle af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks digte og skrevet et værk til SMUK, men musikkorpset kom altså ikke til at opføre værket. Det sker altså nu til koncerten på Rosenborg Slot.

Selvom koncerten er gratis, skal man huske at bestille billet hos SMUK på tlf: 72 82 69 02, og man skal være hurtig, der er nemlig et begrænset antal billetter.

Koncerten begynder kl. 19.30