fb insta youtube home

 

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen var sidst i august på virksomhedsbesøg hos SMUK.

Her overværede de to politikere en prøve med Forsvarets Musikalske Ambassadører, og de lagde ikke skjul på, at det var en noget anden type musisk, de lyttede til end forventet. Prøven var nemlig til En søndag på Als, og med var blandt andre solist Christoffer Brodersen som sang et par energiske Queen-numre.

Mette Frederiksen og Nicolai Wammen lagde heller ikke skjul på, at SMUK er med til at gøre en forskel for udsendte, danske soldater. Som eksempelvis da SMUK sidste år besøgte Afghanistan.      

- I Afghanistan, hvor vi har udsendte soldater, var I med til at give en oplevelse i en hverdag, der kan være ganske svær, sagde Nicolai Wammen blandt andet.

Også Mette Frederiksen kom ind på musikkens betydning for Forsvaret.

- Der har de seneste årtier været meget fokus på effektivitet, centralisering og på at vi alle skal løbe hurtigere, men der er også noget man ikke kan måle i kroner og ører, lød det fra formanden med henvisning til SMUK.