fb insta youtube home

 

A543 Ertholm og A544 Alholm er to af Søværnets fartøjer, og fungerer til dagligt som skoleskibe for Søværnets kadetter. I september fik de to skibe imidlertid 16 videbegærlige musikere ombord. Det skete, da SMUK drog til søs.

- Vi er værnfælles, og for bedst muligt at kunne løse opgave for Søværnet, vil vi gerne lære mere om traditionerne og ånden i netop denne del af Forsvaret, forklarer SMUKs orkesterchef Rasmus Frandsen.

- Som hele Forsvarets musikkorps er det vigtigt for SMUK at forstå de mange opgaver vores kollegaer i hele Forsvaret dagligt løser, understreger han.

A543 Ertholm og A544 Alholm blev i 2010 adopteret af Haderslev kommune og lægger til i Haderslev Havn et par gange om året. SMUK påmønstrede om morgenen i Kolding og sluttede togtet samme eftermiddag ved Årøsund. Undervejs lærte musikkorpset om godt sømandskab, mens musikerne sørgede for en lille smule musik. Musik var der dog meget mere af den følgende dag, hvor SMUK stod klar på havnefronten i Haderslev og officielt tog imod de to skibe. Det skete naturligvis med musik, der havde et maritimt præg.