fb insta youtube home

”En rigtig god koncert og grænseoverskridende”

Sådan beskriver chef for telegrafregimentet Oberst Søren Andersen Telegrafregimentets fødselsdagskoncert på Fredericia Teater i november.

Det var imidlertid hverken solisterne eller SMUK, der var grænseoverskridende. For til koncerten var der således også andre uniformer end Forsvarets Musikalske Ambassadører, der stjal rampelyset. Oberst Søren Andersen havnede på scenen bevæbnet med en blokfløjte, og naturligvis skulle han givet et nummer.

- Telegrafregimentets Fødselsdags koncert er en koncert, hvor der er plads til at lave lidt ekstra og lidt gøgl. Det, synes jeg, er helt fint, også selv om det var grænseoverskridende, og at jeg i den grad kom ud af min comfortzone, siger han, griner og understreger, at publikum ikke skal forvente at høre ham spille blokfløjte igen foreløbigt.

- Men nu kan jeg skrive på mit cv, at jeg har optrådt med et professionelt musikkorps, siger Oberst Søren Andersen.

Et vigtigt aktiv

Han slår fast, at fødselsdagskoncerten er et vigtigt aktiv.

- Den giver os en rigtig god platform, hvorfra vi kan nå ud til rigtig mange mennesker. Vi kommer i kontakt med mange, som vi ikke når, når vi eksempelvis marcherer i gennem byen. De ved måske ikke helt, hvad Forsvaret er, eller de har kun en vag fornemmelse. Koncerten er en god måde at bygge bro til byen på, siger obersten og tilføjer, at han i pausen kom i snak med flere, der ikke var klar over, at Telegrafregimentet er på mission flere steder i verden.

Crooner-stemning

I år var Jimmy Jørgensen, der blandt andet er kendt fra bandet ”Hotel Hunger” og teaterkoncerter om Gasolin og Beatles solist. Det samme var Lars Mølsted, der blandt har haft hovedroller i Fredericia Teaters store Disney-forestillinger Den Lille Havfrue og Klokkeren fra Notre Dame. Han sprang til da Martin Skriver i sidste øjeblik blev forhindret. Og de to dygtige sangere var med til at sikre, at det blev en helt speciel aften med masser af crooner-stemning.

Det var i øvrigt SMUKs tidligere dirigent, René Bjerregaard Nielsen, der stod i spidsen for SMUK og guidede den fyldte sal gennem aftenen.

- Det var en rigtig god koncert, der var god respons fra publikum, og både Jimmy Jørgensen og Lars Mølsted viste sig i den grad fra deres bedste side.

- Og så var der jo gæk og løjer. Ikke mindst da Oberst Søren Andersen viste anderledes sider af sit talent. Der var simpelthen alt det, som hører sig en fødselsdagskoncert til, siger René Bjerregaard Nielsen med et smil.