fb insta youtube home

 

På flere sønderjyske kirkegårde står deres navne mejslet i sten. De sønderjyder, som blev tvunget i tysk tjeneste og mistede livet under Første Verdenskrig.

På Damager Kirkegård markerede SMUK traditionen tro afslutningen på Første Verdenskrig og mindedes samtidig de faldne med en parade den 11. november klokken 11.

Dagen bød imidlertid også på et glimt af fremtidens soldater. SMUK sørgede således samme aften og nat for musikken til det traditionsrige officersbal på Frederiksberg Slot.

- Det var virkeligt en god aften. Og man bliver helt stolt over at se, hvor dannede de kommende officerer er, og hvordan traditionerne blev holdt i hævd. Blandt andet da der blev danset lancier. Man kunne bare se, hvor stolte de her unge mennesker var, siger SMUKs orkesterchef Rasmus Frandsen.

- Og selvom det lyder lidt voldsomt, så står man og bliver helt fortrøstningsfuld, når man ser, så mange unge, dygtige mennesker, der gerne vil have en karriere indenfor Forsvaret, tilføjer han.

Til ballet sørgede Forsvarets Musikalske Ambassadører for blandt andet stille musik, og dansegulvet blev fyldt til en rigtig sjæler. Senere sang de to musikere fra SMUK, Martin Knudsen og Lea Regitze Nielsen, for alvor festen i gang. Ved 02-tiden døde de sidste toner fra musikkorpset hen, og ved 05-tiden næste morgen var SMUK tilbage i Haderslev.

- Det var virkeligt en god oplevelse. Vi fik vist de kommende officerer, at musikken er en stor del af Forsvaret - så de skal nok huske os, siger Rasmus Frandsen.

- Og efter koncerten fik vi enormt positivt feedback, så det er ikke sidste gang, vi spiller til officersbal, slår han fast.