fb insta youtube home

 

En del af SMUKs arbejdstid foregår på landevejen i en bus mellem to opgaver. Og når de 16 musikere sidder der, er det ikke sjældent, at de 14 sidder og kigger forundret, mens de sidste to slår en latter op.

Det er Martin Knudsen og Lars Birkelund Olsen, der griner, mens kollegaerne kigger mere eller mindre måbende til.

- Ja, det sker ofte! Det er det dejlige ved Lars. Han har en god humor og er kvik i pæren. Det er altid sjovt at snakke idéer med ham, fortæller Martin Knudsen.

- Vi har kendt hinanden tilbage fra 1996 og Musikkorps Fyn, og vi griner højt sammen, når vi fortæller vittigheder. Vi klikker bare godt sammen, tilføjer Lars Birkelund Olsen.

Deler rolle

Der bliver rig lejlighed til at opleve de to herrers humor, når SMUK Nytårskoncert 2018 finder sted. Her deles Martin Knudsen og Lars Birkelund Olsen nemlig om konferencier-rollen.

Idéen med at lade to af musikerne være dem, der skal hygge om publikum, handler om at skabe mere nærvær.

- Nærvær er en del af SMUKs DNA. Det er vigtigt for os, at vi har en rigtig god kontakt med publikum, der gerne skal kende os i SMUK lidt bedre, når de forlader en koncert med os, siger Martin Knudsen.

- Vores kongstanke er, at folk skal sætte sig ned og føle sig godt tilpas, mens vi er sammen, fortsætter han.

Lagt til løjer

Det er Sys Bjerre og violinist Kirstine Sand, der er solister til SMUK Nytårskoncert 2018, og altså Martin Knudsen og Lars Birkelund Olsen, der binder det hele sammen. Og der er lagt op til løjer. De to musikere har nemlig gået og brygget på sjove indfald i et godt stykke tid.

- Vi befinder os i den samme kreative kravlegård, hvor vi kravler rundt og får skøre idéer. Og Lars er god at kravle rundt med, fordi han har en evne til at se, hvordan de skøre idéer kan omsættes til noget anvendeligt, siger Martin Knudsen.

De to konferencierer har imidlertid forladt kravlegården for en stund.

- Det bliver supersjovt. Vi har planlagt det 130 procent, men når der er løbet vand i bassinet, så sker der altid nogle helt andre ting og sager. På den måde bliver det både angstprovokerende og fascinerende på samme tid, siger Lars Birkelund Olsen.