fb insta youtube home

To af Syddanmarks største musikalske institutioner slår for en aften pjalterne sammen. Det sker, når slagtøjsspillerne og messingblæserne fra Sønderjyllands Symfoniorkester og SMUK - Slesvigske Musikkorps sammen giver koncert i Kulturhuset i Toftlund torsdag den 8. februar og fredag den 9. februar på A.P. Møller Skolen i Schleswig. Begge koncerter begynder klokken 20.00

Og der venter derfor publikum en unik musikalsk oplevelse, når de topprofessionelle musikere folder sig ud i hinandens selskab. Det er imidlertid ikke kun musikelskere, der glæder sig til koncerten. Det samme gør kornettist i SMUK Bent Graversen, som også ser frem til samarbejdet med kollegaerne fra symfoniorkesteret.

- Det er altid godt og inspirerende at møde andre mennesker. Og musikerne i Sønderjyllands Symfoniorkester er altså rigtigt dygtige musikere, forklarer han.

Forsvarets Musikalske Ambassadører har netop færdiggjort deres meget populære nytårskoncerter, hvor Sys Bjerre og violinist Kirstine Sand var solister.

- I det meste af januar måned spillede vi primært musik af den mere populære slags. Nu dykker vi ned i det klassiske, og det giver en anderledes tilfredshed, fordi vi kommer ud på kanten af stolen på andre områder end til SMUK Nytårskoncert, siger Bent Graversen.

Koncerten bliver dirigeret af amerikanske Michelle Rakers, der til dagligt er dirigent i United States Marine Band. Hun har ved flere lejligheder samarbejdet med SMUK og er kendt for at kunne hive det bedste frem i de musikere, hun arbejder med.

- Michelle Rakers er en fantastisk dygtig dirigent, som er vant til at arbejde med store besætninger hos United States Marine Band, og hun har et imponerende repertoirekendskab, lyder det fra Bent Graversen.

Til koncerten vil publikum kunne opleve et festligt program med musik af blandt andre Carl Nielsen, Prokofiev og Sjostakovitj. Der er desuden mulighed for at hører et par musikere optræde som solister. Det drejer sig om Lea Nielsen fra SMUK og Elias Heigold fra Sønderjyllands Symfoniorkester.

Du kan købe billet her