fb insta youtube home

To af Syddanmarks største musikalske institutioner slog for et par aftener pjalterne sammen. Det skete, da slagtøjsspillerne og messingblæserne fra Sønderjyllands Symfoniorkester og SMUK - Slesvigske Musikkorps sammen gav koncert i Kulturhuset i Toftlund torsdag den 8. februar og fredag den 9. februar på A.P. Møller Skolen i Schleswig.

Kornettist i SMUK Bent Graversen satte pris på samarbejdet med kollegaerne fra symfoniorkesteret.

- Det er altid godt og inspirerende at møde andre mennesker. Og musikerne i Sønderjyllands Symfoniorkester er altså rigtigt dygtige musikere, forklarer han.

- I det meste af januar måned spillede vi primært musik af den mere populære slags i forbindelse med nytårskoncerterne. Til koncerterne med Sønderjyllands Symfoniorkester dykkede vi ned i det klassiske, og det giver en anderledes tilfredshed, fordi vi kommer ud på kanten af stolen på andre områder end til SMUK Nytårskoncert, siger Bent Graversen.

Koncerten blev dirigeret af amerikanske Michelle Rakers, der til dagligt er dirigent i United States Marine Band. Hun har ved flere lejligheder samarbejdet med SMUK og er kendt for at kunne hive det bedste frem i de musikere, hun arbejder med.

- Michelle Rakers er en fantastisk dygtig dirigent, som er vant til at arbejde med store besætninger hos United States Marine Band, og hun har et imponerende repertoirekendskab, lyder det fra Bent Graversen.

Til koncerterne kunne publikum opleve et festligt program med musik af blandt andre Carl Nielsen, Prokofiev og Sjostakovitj.