fb insta youtube home
 nytaarsbanner

 Det er efterhånden 73 år siden, at meldingen om at de tyske troppers overgivelse strømmede ud, og landet blev klædt i jubel.

Den 4./ 5. maj var der imidlertid mulighed for at få både at høre og mærke befrielsesbudskabet, da Haderslev atter inviterede til Lysfest.

Naturligvis var SMUK med til at gøre begivenheden til noget helt særligt. Traditionen tro deltog SMUK blandt andet ved det stemningsmættede fakkeloptog gennem Haderslev. Fakkeloptoget sluttede ved kasernen, hvor der blev tændt levende lys i samtlige vinduer.

Til lysfesten holdt Forsvarschef Bjørn Ingemann Bisserups tale før et spektakulært lysshow, til toner fra SMUK, gav publikum en unik oplevelse.

Naturligvis er befrielsen noget helt unikt for de, der oplevede den. Og euforien fra dengang vel i virkeligheden vel svær helt at forstå, når man ikke har mærket de fem års mørke på egen krop. Når SMUK serverer stemningsfuld musik, faklerne bevæger sig gennem Haderslev og højtideligheden breder sig ved kaserne, så kan både unge og gamle imidlertid mærke gåsehuden og betydningen af den forårsdag i 1945. Det skete også i år.

Forsvarets Musikalske Ambassadører medvirkede desuden ved en mindegudstjeneste i Haderslev Domkirke om formiddagen den 5. maj samt ved en mindehøjtidelighed på Skamlingsbanken senere samme dag.