fb insta youtube home
 nytaarsbanner

SMUK Forårskoncert 2018 bød på et gensyn med dirigent Henrik Vagn Christensen. Han har tidligere arbejdet med SMUK, der altså igen kom i hænderne på den anerkendte dirigent. Kulmination på forløbet blev  koncert på kunstmuseet Trapholt ved Kolding. SMUK Støtteforening havde arrangeret bustur fra Haderslev til Trapholt og retur med afgang fra Slesvigske Musikhus til koncerten, der blev så velbesøgt, at der i en fart, måtte laves flere pladser til de musikinteresserede fremmødte.

Henrik Vagn Christensen har et indgående kendskab til Forsvarets tre musikkorps. Han har således været chefdirigent og kunstnerisk leder for Prinsens Musikkorps, han har stået i spidsen for Dronningens Livgarde i en årrække, og han har ved flere lejligheder dirigeret SMUK.

- Forløbet med Henrik Vagn Christensen har givet os bedre mulighed for at komme i dybden med musikken. Formålet var helt grundlæggende, at Henrik Vagn Christensen skullel gøre os bedre som orkester. Og ved koncerten ville vi gerne vise publikum, hvad vi har arbejdet med, siger orkesterchef Rasmus Frandsen.

Kendt for sin bredde

Ligesom SMUK har Henrik Vagn Christensen udmærket sig ved sin store musikalske spændvidde. Han er kendt som sin generations bedste ballet-dirigent og har blandt andet været tilknyttet New York City Ballet. Han er i det hele taget en eftertragtet dirigent både i og uden for Europa.

- Han er enormt inspirerende og utrolig velforberedt. Han giver plads til den enkelte musiker og er samtidigt meget tydelig i, hvad han vil med musikken. Musikerne følger sig trygge i hans selskab, og hvis der er noget, der får mange musikere til at performe, så er det tryghed, siger Rasmus Frandsen.