fb insta youtube home
 
billetter banner

Scenen lå badet i sol, publikum strømmede til, solist Michelle Birkballe sparkede gang i festen, dirigent Torben Sminge gjorde det samme, og SMUK gav den fuld skrue. For en af Forsvarets Musikalske Ambassadører rummede dette års koncert med SMUK til Kløften Festival dog også lidt vemod. Mere om det senere.

Det er en tradition, at SMUK sørger for, at der bliver rusket gang i Kløften, når musikkorpset lørdag klokken 12 giver koncert. I år var ingen undtagelse, fortæller musiker i SMUK Bent Graversen.

- Det gik skidegodt. Det var alle tiders. Michelle Birkballe var bare god, der er gang i hende, og folk var vilde med det, siger han og forklarer, at musikken bestod af både Michelle Birkballes egne sange, musik af Bonnie Raitt og et Blues Brothers-medley, hvor Michelle Birkballe sang duet med SMUKs egen Martin Knudsen. Musikkorpset serverede desuden en lækker udgave af Bohemian Rhapsody, og til allersidst var der en stille hyldest til Kim Larsen. Sangen ”Dengang da jeg var lille” både lukkede koncerten og gav mange publikummer lyst til at synge med.

Og så tilbage til den musiker, for hvem koncerten til Kløften var noget særligt. For 26 år siden blev netop Bent Graversen ansat i SMUK, men til Kløften leverede han de sidste toner, før han går på pension.

- Jeg havde selv ønsket at slutte af med koncerten til Kløften. Jeg synes, det er et skide sjovt sted at spille, og der er en rigtig god stemning, men det var da vemodigt, siger Bent Graversen, der undervejs i koncerten modtog nogle venlige ord fra dirigent Torben Sminge.