fb insta youtube home
 
billetter banner

- Det er bare helt vildt fedt. Det er helt vildt stort, og jeg er meget glad, siger en særdeles begejstret Sidsel Lund.

Glæden skyldes, at hun netop har vundet en konkurrence, der er en slags musikalsk jobsamtale. ”Præmien” er en stilling i SMUK, som hun tiltræder efter sommerferien.

Sidsel Lund er vokset op i Aabenraa og blev som ni-årig en fast del af Den Sønderjyske Garde, og musikken har altid været en fast del af hendes barndom. Hendes far er i øvrigt fortsat aktiv i Aabenraa Brass Band. Umiddelbart efter gymnasiet begyndte hun på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har siden haft ansættelser i flere forskellige orkestre, herunder blandt andre Aarhus og Odense Symfoniorkester. Senest har hun været ansat i Prinsens Musikkorps i Skive, men nu glæder hun sig til atter at få musikalsk base i det syddanske.

- En rigtig stor del af det handler om, at jeg kommer fra Sønderjylland. På den her måde kommer jeg hjem. SMUK er det orkester, jeg er vokset op med. Og det føles bare godt i maven, når jeg sidder i bilen og kører sydpå til min hjemstavn, siger Sidsel Lund, der i dag bor i Aarhus med sin kæreste, der er ansat i Aarhus Symfoniorkester.

SMUK har for nylig afholdt debutkoncerter sammen med musiker i orkesteret Mads Naomi Nielsen. Inden længe skal SMUK måske igen være med til at fejre denne store begivenhed for en musiker. Sidsel Lund blev i 2016 således optaget som solistklassestuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og skal til foråret lave sin debutkoncert. Hun understreger dog, at der endnu ikke er lavet en aftale med SMUK om denne koncert.

Et kendt ansigt
Sidsel Lund er allerede et kendt ansigt blandt Forsvarets Musikalske Ambassadører. Hun har således ved flere lejligheder optrådt med orkesteret, der er kendt for sit store humør og evner til at få smil frem på publikums læber.

- Det er nok ikke mig, som gøgler mest. Men jeg skal nok være en af dem, der griner højest, siger hun og tilføjer, at hun glæder sig til at deltage i løjerne.

Sidsel Lund tager over efter Bent Graversen, der efter 26 år hos SMUK går på pension. Og hun er klar til at tage over, hvor den garvede musiker slipper.

- Jeg kommer med nye, friske tanker og ny energi, og selv om jeg måske ikke er så gammel, så kommer jeg med en del erfaring, siger hun.