fb insta youtube home
 
billetter banner

Lad det være sagt med det samme: Det blev en fuldstændig uforlignelig koncert, da SMUK – Slesvigske Musikkorps og Mathias Heise Quadrillion den 31. august kunne opleves til Trekantområdets Festuge på Kulturhus Harmonien i Haderslev.

25-årige Mathias Heise er et musikalsk talent ud over det sædvanlige. Han mestrer mundharpen som de færreste og så godt, at han i 2013 vandt verdensmesterskabet i mundharpe. To år senere blev han kåret som ”Årets nye jazzstjerne”, og året efter modtog han Kronprinseparrets Stjernedryspris. Han har desuden modtaget Ben Webster-Prisen.

Mathias Heise havde arrangeret al musikken til koncerten med SMUK, men det er ikke alt, fortæller han.

- Jeg har også skrevet fem stykker musik til koncerten. Det er spritny musik, som aldrig er spillet før, og hvor jeg har prøvet at tage det bedste fra to verdener, siger Mathias Heise og uddyber:

- I vores band er vi superstærkt sammenspillede. Vi er et lille band med super virtualitet, som spiller fusionsjazz, funk, rock, soul og elektronisk musik. Det er det, der nu bliver forstærket ved hjælp af SMUKs symfoniske overbygning. Blæserne giver nogle flere strenge at spille på.

- Det giver nogle enorme muligheder, fordi messingblæserne har så mange klange. Og det har været min ambition at lave en koncert, der virkelig gør brug af det store spændingsfelt, forklarer han.