fb insta youtube home
 
billetter banner

Danmarks historie er fyldt med mindeværdige stunder, som for eksempel da Kong Christian X den 10. og 11. juli 1920 var med til at markere, at Sønderjylland kom hjem til Danmark.

Netop fejringen af 100-året for denne begivenhed kommer til at præge 2020. Ikke blot for landsdelen, men også for Forsvarets Musikalske Ambassadører.

- Sønderjyllands og SMUKs historie er stærkt forbundet. Vi er en del af Sønderjylland, men Sønderjylland er også en del af os, og derfor er markeringen af 100-året for Genforeningen en kæmpe begivenhed for musikkorpset, siger SMUKs orkesterchef, Rasmus Frandsen.

Så snart tonerne fra nytårskoncerten er døet ud, gælder det således markeringen af Genforeningen. Allerede den 10. februar medvirker SMUK ved en afstemningsfest i Christiansfeld.

Feststemning bliver der også den 6. juni, hvor SMUK sammen med flere lokale kor deltager ved den store sangerfest på Skamlingsbanken, der har sangerfesten i 1919, ligeledes på Skamlingsbanken, som forbillede.

Den 10. og 11. juli 1920 var det som nævnt Kong Christian X, der var med til at fejre Genforeningen i Sønderjylland. 100 år senere er det hans barnebarn. Hendes Majestæt Dronning Margrethe deltager således ved festlighederne og besøger Sønderjylland i
perioden 10. til 12. juli.
SMUK sørger for den helt rette musikalske ramme for Dronningens besøg i Christiansfeld og Haderslev den 10. juli, i Sønderborg den 11. juli samt i Tønder og Ribe den 12. juli.

Et af mange højdepunkter i genforeningsåret bliver, når SMUK kan opleves sammen med et af Europas dygtigste og mest berømte bigbands, nemlig NDR Bigband. Dette unikke projekt viser, hvordan musikken kan bygge bro over grænser og kan opleves i Alsion i Sønderborg
den 28. marts. Koncerten kan desuden opleves i den Sorte Diamant i København i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival samt ved en koncert syd for grænsen. Ud over koncertprojektet med NDR Bigband er SMUK ved at planlægge koncerter i både Haderslev og
Flensborg med Marinemusikkorps Kiel.

- 2020 bliver et stort år for SMUK med mange højdepunkter. Vi deltager også ved en lang række andre begivenheder, hvor Genforeningen er omdrejningspunktet. I alt har vi modtaget over 50 anmodninger. Vi kan desværre ikke imødekomme dem alle, så der er sket en skarp
prioritering, hvor Kongehuset som altid kommer først, siger Rasmus Frandsen og tilføjer, at SMUK også medvirker ved et arrangement i Garnisonskirken i Fredericia, ligesom Genforeningen kommer til at spille en rolle i stort set alle koncerter med SMUK i 2020,

Det gælder for eksempel og ved koncerten “Vejen til Genforeningen” som finder sted i Kulturhus Harmonien den 19. marts. Her vil SMUK sammen med Haderslev Drengekor og med skuespilleren Ole Sørensen som fortæller, i ord og toner skildre tiden fra den Første Slesvigske Krig i 1848 til Genforeningen i 1920.

I kalenderen her på hjemmesiden vil du løbende kunne holde dig orienteret om de mange arrangementer, SMUK deltager i. Og hvis du tilmelder dig SMUK Nyhedsmail, er du sikker på, at komme “først til mølle”, når billetsalget begynder.