• Forside
  • Soldater blev overrasket med musik

Soldater blev overrasket med musik

 D2X0523

Den 30. juni 1848 fandt en træfning sted mellem danske og slesvig-holstenske tropper under Treårskrigen. Under en tilbagetrækning mistede 31-årige Mads Christian Olsen livet. Han blev nødtørftigt begravet af slesvig-holstenske soldater, men blev et par måneder senere begravet af lokale på Bjerning Kirkegård ganske tæt på det sted, hvor han mistede livet. Siden da er den faldne soldat blevet mindet med kransenedlæggelse og blomster på gravstedet. ”Bjerningdagen” hedder denne mindedag.

SMUK deltog i år med en trompetist, der spillede "Danmarks Sidste Honnør" ved gravstedet.

Forsvarets Musikalske Ambassadører brugte i stedet dagen på at fortsætte historien, som Mads Christian Olsen også var en del af. Han tilhørte 13. bataljon. Det samme gør en gruppe soldater, der tilfældigvis opholdt sig i terrænet på Bjerningdagen. Her deltog de i forskellige øvelser med det formål at styrke soldaternes fysik. Flere soldater fra 13. bataljon er således udsendte.

- I forbindelse med Bjerningdagen marcherede musikkorpset ud til soldaterne. Her blev holdt en mindre ceremoni, hvor der blev uddelt udmærkelser og medaljer, fortæller orkesterchef i SMUK Rasmus Frandsen.

Han forklarer, at det ikke er første gang, at musikkorpset har overrasket soldater på øvelse med musik og et lille afbræk.

- Og man kan se på deres ansigter, hvordan de sætter pris på, at vi kommer. De smiler og sætter sig lidt tættere sammen, selvom de er udmattede. Sådan var det også under Bjerningdagen, siger Rasmus Frandsen.

SMUK - Slesvigske Musikkorps | Louisevej 7a | 6100 Haderslev | Tlf. 72 83 12 63 | smuk@smukmusik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Smuk Slesviske Musikkorps 2023